Naturhistoriska Muséet

Ett museum för stora och små

Naturhistoriska London

En Upplevelse För Stora Och Små

Många svenskar och skandinaviska invånare är redan bekanta med det ökända Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm, vilket inte är så förvånansvärt märkligt med tanke på museets långvariga historia, kulturella inflytande och tidlösa underhållning för människor i alla åldrar.

Men det finns en hel en del andra museum runt om i världen som bör skrivas upp på alla skandinaviska turisters listor om ”måsten”. Det är dock en som ofta och omgående kommer upp närmare toppen av listorna gällande sevärda museum, och det är naturligtvis det Naturhistoriska Museet i London, eller Natural History Museum (en oerhört direkt, men korrekt, översättning i allra högsta grad) som det heter på engelska.

Detta magnifika museum har en stor och varierande samling av historiska och kulturella utställningar med en byggnad som är lika storslagen som dess innehåll.

Låt oss ta en närmare titt på dess historia, utställningar och vad de erbjuder sina gäster.

Museets Historia:

Museet i sig blev färdig 1881, 135 år sedan, vilket relativt lång livstid för ett museum i dagens samhälle och vilket museum det är.

Men byggnaden i sig är äldre än så, med indikationer att den var byggd mellan 1600-talet och 1700-talet. Med klart storslagen arkitektur och design så hamnar detta museum definitivt på topplistan av de finaste byggnaderna i hela London.

Dock så är det själva museet som är av intresse i dagens samhälle när det gäller denna historiska plats i London. Och på tal om historia så sträcker sig museets rötter och historia ändå vägen tillbaka till 1600-talet då en viss herre, nämligen Sir Hans Sloane.

Sloane valde att sälja stora delar av sina kollektioner till den brittiske regering till ett marknadsvärde långt under genomsnittspriserna på den tiden. Dessa kollektioner skulle bli grunden till de utställningar som vistas än idag på museet i London.

Namnet på museet i sig har heller inte varit det Naturhistoriska Museet i London i alla år, utan det var faktiskt relativt nyligen som den titeln blev officiell. Innan 1992 så hette museet faktiskt bara ”British Museum”, men det ändrades efter detta år då ledningen bakom verksamheten valde att byta namn.

Dess Utställningar:

Trots att många människor är djupt intresserade av museets historia, och med god anledning, så är den riktiga anledningen till intresset för detta museum dess utställningar, och det är också med god anledning.

Det Naturhistoriska Museet i London har en rad olika utställningar med olika benämningar som lyder; red zone, green zone, blue zone och orange zone.

Den blåa zonen har en intressant utställning av dinosaurier, fossiler, däggdjur och en hel del marina djur. Sedan har vi den röda zonen som fokuserar på jorden i sig, dess historia och naturen på jorden.

När det kommer till den orangea zonen så har man valt att symbolisera färgen för eld med det vilda livet i naturen och det kända Darwin Centre.

Och sist men inte minst så har vi den gröna zonen som, likt sin färg, talar mycket om naturlivet på jorden och dess ekologi, samt om fåglar och reptiler.

I slutändan så spelar det ingen roll vad man är intresserad av, detta museum har allt du kan tänka dig och det kommer vara en underhållande spännande stund om du skulle välja att besöka denna historiska plats, som verkligen lever upp till sitt namn.

Öppettider

Alla dagar: 10 – 17.50

Inträde

Gratis! Vissa utställningar kan kosta.

Adress

Cromwell Road
London SW7 5BD

Barnvänligt?

JA

Ta dig hit

Tunnelbana till South Kensington

Hemsida

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>